Min metode: Emotionsfokuseret terapi

I mit arbejde som psykoterapeut arbejder jeg ud fra metoden emotionsfokuseret terapi (EFT)

Den brede definition af psykoterapi er, at det er en samtale, en process og et møde mellem to mennesker. Terapien har til formål at hjælpe den enkelte med at opdage, indse og mærke konsekvensen af psykologisk lidelse.

Men…

“Du kan ikke forlade et sted, før du er ankommet,” sagde ophavsmanden til emotionsfokuseret terapi, Professor Leslie Greenberg.

Og det er faktisk hele pointen med terapiformen.

Mange mennesker lærer på forskellig vis at holde deres følelser og behov tilbage, at bytte ubehagelige eller “forkerte” følelser ud med andre eller slet ikke at mærke dem.

Derfor tager vi i emotionsfokuseret terapi udgangspunkt i dine følelser. 

Dækker din følelse af vrede i virkeligheden over skuffelse over et svigt? Er du ked af det, fordi du ikke føler, det er i orden at være rasende? 

Før du ved, hvad du reelt føler, kan du ikke forlade de negative følelser.

Helt ned på det neurologiske plan aktiverer emotionsfokuseret terapi din hjerne og dit nervesystem, så du danner nye forbindelser.

Du får altså ikke kun luft for dit problem. Vi bruger aktivt dine følelser til at skabe en reel forandring i din krop og hjerne.

Metoden er forskningsmæssigt velunderbygget. Den er verden over kendt og anerkendt som en evidensbaseret, metodisk tilgang.

Og jeg har set den virke på næsten alle psykiske problemer fra stress og angst til livskriser og traumer.

Mindfulness og kropsterapeutisk behandling
som katalysator for terapien

Selvom min metode i Keglberg Terapi grundlæggende er emotionsfokuseret terapi, så bruger jeg også andre værktøjer og tilgange. 

Nemlig mindfulness og kropsbehandlinger.

Mindfulness

Mindfulness er evnen til at være bevidst nærværende i nuet. Det er en evne, som du kan træne. 

Mindfulness hjælper dig med at passe bedre på dig selv, forebygge stress og håndtere tilværelsens udsving. Med at være til stede. Lige nu. 

Jeg bruger ofte øvelser fra mindfulness i forbindelse med terapi, fordi det hjælper dig med at blive bedre til at håndtere tilværelsen på egen hånd.

Kropsterapi

Kropsterapeutiske behandlinger bruger jeg også i en klinisk og terapeutisk sammenhæng. Der er ikke tale om afslapning, hyggebehandling eller wellness (selvom du selvfølgelig gerne må føle, at det er rart).

Intentionen med de kropsterapeutiske behandlinger er at mindske stress og psykisk og psykologisk mistrivsel. Jeg tilbyder behandlingerne som en del af de individuelle, terapeutiske samtaler, hvor vi sætter tid af i terapien til at afslutte sessionen med at arbejde med kroppen.

Ved alle kropsbehandlinger er du påklædt og ligger enten på en briks eller sidder på en stol med støtte i nakke og måske med fødderne oppe. Det kan hjælpe at have løstsiddende tøj på, og du må gerne smide sko og strømper. 

Min faglige baggrund

Mine uddannelser

 • Certificeret Psykoterapeut MPF (emotionsfokuseretterapi) 2020-2016
 • Mindfulnessterapeut. 2018
 • Øre- og ansigtsakupunktur-uddannelse mod stress og smerte. 2019.
 • Master i Teamcoaching
 • Certificeret Kognitiv Coach
 • Stress Mentor (metakognitiv)
 • Unge coach – og Mentor
 • Mindfulness instruktør (level 1+2)
 • Terapeutisk Massør (Specialiseret i traume og neuroaff.)
 • Klassisk Massør (fysiourgisk)
 • Enneagram træner
 • Læst personligheds- og udviklingspsykologi på CBS
 • Statsautoriseret Fodterapeut

Skal jeg også hjælpe dig? 

Send mig en mail til sussikeglberg@icloud.com eller en sms til 60 60 00 18. Du kan også booke en tid i min online-kalender.